runderpoulet rendang

Runderpoulet

4

10 min voorbereiding

Ingrediënten

  • runderpoulet; 1 kg
  • ketjap medja; 100 ml
  • sambal badjak; 3 theel.
  • pindakaas; 5 eetl.
  • kokosmelk; 250 ml
  • water;250 ml
  1. Roer de ketjap, sambal, pindakaas en kokosmelk door elkaar met een garde.
  2. Doe het mengsel in een braadpan met dikke bodem en breng het aan de kook.
  3. Voeg het vlees toe en laat het zo’n 2 á 3 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Roer regelmatig en voeg water toe indien nodig.
  4. Is de saus nog wat waterig? Laat het nog even opstaan zonder deksel zodat het wat kan indikken.

Lekker met rijst (ik ben gek op basmatirijst) en een zelfgemaakte komkommer atjar. Ook gebakken uitjes, seroendeng en dergelijke mogen niet ontbreken. Kroepoek: altijd goed! Voor wat vitamines serveer je er sperzieboontjes bij.


Komkommer atjar:
1 komkommer heel fijn snijden, rood uitje  fijn snipperen. Snufje zout en zwarte peper toevoegen.
In een steelpannetje: 5 eetlepels natuurazijn, 80 ml water en 1 eetlepel bruine basterdsuiker. Roeren en aan de kook brengen.
Meng dit door de komkommer en uitjes en laat het minstens een half uurtje in de koelkast staan. Zo krijg je een heerlijke zoetzure komkommer!

Rendang eytemaheert

recept eytemaheert